Renate Groenewold

Het is zonde dat we de baan nu niet volledig, 365 dagen per jaar, kunnen gebruiken. Juist in de winter, wanneer wielrenners andere trainingsmogelijkheden zoeken, is baanwielrennen een prachtig alternatief. Het komt nu regelmatig voor dat een training moet worden afgeblazen omdat de baan nat is. Daardoor is er nu geen continuïteit en kan de baan niet doorgroeien naar grotere mogelijkheden.
Veel renners gaan in de winter naar Apeldoorn om op de baan te trainen, of kiezen ervoor om niet op de baan te trainen. En dat is ook zonde. Een overdekte wielerbaan geeft fietsers, maar ook schaatsers een structurele oplossing in de buurt. Ik ben een voorstander van multidisciplinair opleiden. Baanwielrennen is essentieel voor de ontwikkeling van wielrenners. Op een baan leer je draaien en word je een betere en completere renner. Kijk maar naar het wielrennen in Groot Brittanni├ź.
Een overdekte wielerbaan zou ook positief zijn voor het bedrijfsleven. Het maakt het Wielercentrum compleet en geeft een extra impuls aan Assen. Daardoor wordt de aantrekkingskracht op breedtesporters en jeugd ook groter. En daar profiteert iedereen van.