Ger Heeringa

Op 16 april 2016 mocht ik als één van de sprekers mijn bijdrage leveren aan de opening van het regionaal wielercentrum Noord Nederland. Ik was en ben apetrots op de prachtige accommodatie. Een wegcircuit, een veldrit/MTB-parcours, een prachtige BMX-baan en zo mogelijk een nog fraaiere kombaan. Ik sprak toen de woorden: “Ik wou dat ik weer jong was”. Want, wat zou ik graag hebben willen trainen op deze prachtige accommodatie. Vijf wielerdisciplines op één locatie. Met name op de BMX-baan hebben wij inmiddels prachtige wedstrijden gezien. Onder goede weersomstandigheden kan schitterend worden getraind op de kombaan. De MTB’ers en veldrijders kunnen dicht bij huis aan de slag. Naast deze disciplines kunnen ook de wegwielrenners zich uitleven op hun zo mooi gelegen wegcircuit: al jaren ook het “thuis” van de Internationale Asser Jeugdtour”.

Inmiddels hebben we mooie nieuwe ontwikkelingen zien gebeuren. Het regionaal trainingscentrum is gevestigd in de nieuwe wieleraccommodatie. Het Alfa College combineert in onze accommodatie sport en sportinstructie. Dan zie je de geweldige kansen. Voor  de verdere ontwikkeling van alle activiteiten, variërend van Regionaal Trainingscentrum Noord Nederland, van zenuwcentrum voor de organisatoren van diverse evenementen, van workshops, van vergaderingen tot het Alfa College is het absoluut noodzakelijk dat een tweede bouwlaag wordt gerealiseerd op de huidige ruimtes.

Voor de doorontwikkeling van de baantoppers uit het noorden is de overkapping van de kombaan een “must”. Dit prachtige onderdeel van de accommodatie kunnen we toch niet een zes maanden per jaar ongebruikt laten! Het haalbaarheidsonderzoek laat zien dat de exploitatie haalbaar is onder voorwaarde dat voor de uitbreiding en het afronden van het wielercentrum financiering wordt gevonden.

Ik roep overheden, organisaties, bedrijfsleven, wielerverenigingen en wielerliefhebbers op financieel bij te dragen aan de vervolmaking van deze prachtige wieleraccommodatie. Ik zeg wel eens: “We hebben in elke provincie een kunstijsbaan, maar we hebben maar één geweldig wielercentrum: het Regionaal Wielercentrum Noord – Nederland, gevestigd in het hart van Noord – Nederland: Assen”. Nu is de kans daar. Samen de schouders er onder!